Wdrożyliśmy procedury i zasady bezpieczeństwa opracowane w oparciu o wytyczne Ministerstwa Rozwoju i Głównego Inspektoratu Sanitarnego więcej »
Wielkanocna oferta specjalna    więcej »

 

Nasze strony www wykorzystują pliki cookies (tzw. ciasteczka). Mogą stosować je także firmy współpracujące z nami.
Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie i zapis zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Możesz zmienić ustawienia obsługi plików cookies w przeglądarce internetowej.
[ X ] nie pokazuj więcej tego komunikatu
Aleja Bursztynowa 34, 72-350 Niechorze
loga->logo_2
Klauzula informacyjna dla gości villa botanica

Szanowny Gościu,

w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO) poniżej przedstawiamy, w jakim zakresie i celu przetwarzamy Twoje dane osobowe. Po wypełnieniu karty meldunkowej, niezbędne jest okazanie dokumentu tożsamości w celu weryfikacji poprawności danych.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO) informujemy, że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych w VILLA BOTANICA jest Botanica Pokoje gościnne i Restauracja Miłosz Smolik, ul. Bursztynowa 34, 72-350, Niechorze NIP 6871396317, tel.: +48 604092684, e-mail: recepcja@villa-botanica.eu
  2. Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO, (tzn. przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której jesteście Państwo stroną lub do podjęcia działań na Państwa żądanie przed zawarciem umowy), art. 6 ust. 1 lit. c RODO (tzn. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego, który na Nas ciąży takiego jak np. obowiązek archiwizacyjny) oraz art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tzn. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z naszych prawnie uzasadnionych interesów - w tym przypadku ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń, zapewnienia bezpieczeństwa gościom VILLA BOTANICA i innym osobom przebywającym na terenie VILLA BOTANICA - monitoring).
    Dane osobowe przetwarzane są w celu dokonania rezerwacji noclegu oraz innych usług świadczonych przez VILLA BOTANICA. Ponadto, celem przetwarzania danych osobowych przez VILLA BOTANICA jest:
    • dochodzenie ewentualnych roszczeń przez VILLA BOTANICA w związku z poniesioną przez VILLA-BOTANICA szkodą wyrządzoną przez Gościa, lub obrona przed roszczeniami Gościa w stosunku do VILLA BOTANICA,
    • udokumentowanie wykonania usługi dla celów podatkowych,
  3. VILLA BOTANICA przetwarza również dane osobowe Gości gromadzone przez monitoring VILLA BOTANICA w celu zapewnienia bezpieczeństwa Gościom VILLA BOTANICA i innym osobom przebywającym na terenie VILLA BOTANICA. Dane z monitoringu mogą być udostępnione na żądanie odpowiednich służb i będą przetwarzane przez maksymalny okres 14 dni od daty ich rejestracji, a następnie zostaną trwale usunięte.
  4. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, lecz konieczne do zawarcia i wykonania umowy lub wystawienia faktury. W przypadku, gdy przetwarzanie danych regulują przepisy prawa podanie tych danych jest obowiązkowe.
  5. Odbiorcami Państwa danych osobowych będą te podmioty, którym mamy obowiązek przekazywania danych na gruncie obowiązujących przepisów prawa, np. Gmina Rewal - opłata klimatyczna, Urząd Skarbowy, a także podmioty świadczące na Naszą rzecz usługi księgowe, informatyczne, finansowe, prawne, transportowe, dostarczające przesyłki kurierskie i pocztę.
  6. Państwa dane osobowe będą przez Nas przetwarzane nie dłużej niż to będzie niezbędne do należytej realizacji celów, o których mowa w pkt. 2, przez cały czas, przez który umowa będzie wykonywana, a także później tj. w związku z realizacją 5 letniego obowiązku podatkowego lub do czasu upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy lub ostatecznego zakończenia postępowań związanych z roszczeniami i uprawnieniami wynikających z umowy.
  7. Macie Państwo prawo żądania od nas dostępu do danych osobowych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania ich danych; prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa UODO e-mail: kancelaria@uodo.gov.pl
  8. Państwa Dane nie będą podlegały profilowaniu. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.